dimecres, 11 de gener del 2012

MARGARET THATCHER vs SABINA SPIELREIN (2)


UN MÉTODO PELIGROSO (2011). Drama-Biogràfic (Canadà-Regne Unit-Alemanya-Suïssa). A partir de fets reals, David Cronenberg explica la relació intel.lectual i sexual entre Carl Jung (Fassbender), Freud (Mortensen), Savina Spielrein (Knightley) i un pacient llibertí.
 
Al contrari que a 'La dama de hierro', on em feia mandra veure la ultraconservadora Margaret Thatcher, els personatges de 'Un método peligroso' em generaven més interés i simpatia: Sigmund Freud i Karl Jung.
 
Karl Jung (Michael Fassbender) coneix una pacient, Sabina Spielrein (Keira Knightley), de la qual s'enamora i a la qual ajuda a superar alguns traumes, amb el coneixement de Sigmund Freud (Viggo Mortensen). La noia, de condició jueva (com era d'esperar), estudia medecina, es fa psicoanalista i ajuda a evolucionar les teories de Jung i Freud, els quals es barallaran, fet que inclinarà a Sabina envers Freud.
 
La pel.lícula, per què ens hem d'enganyar, és avorrida, encarcarada i poc interessant.
 
Com a molts altres projectes d'aquesta mena, l'espectador corre el risc de sortir amb la sensació que ha vist un docu-drama que només li ha servit per conèixer personatges, idees i situacions. Però poca cosa més.
 
Malgrat que -o potser per això- el projecte es basa en una obra teatral inspirada en una novel.la, esdevé poc interessant dramàticament i és massa estàtic narrativament. La categoria dels actors no evita que els personatges resultin plans i superficials.
 
Dirigeix David Cronenberg, que aporta ben poca cosa al film.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TEORIA DEL GUIÓ DE MIQUEL SANZ: DISCURS ALS VI PREMIS BARCELONA DE CINEMA (2007)

Miquel Sanz i Sanz va morir el dia 12 de novembre de 2022. Com a alumne i amic, he pensat que la millor manera de recordar el primer anivers...